Blogit tuovat aivan tavallisten ihmisten elämän tietyllä tavalla julkisuuteen. Onkin sanottu, että nykyisin blogit kilpailevat aikakauslehtien kanssa lukijoiden huomiosta vieden usein voiton kilpailussa. Mitkä syyt sitten vaikuttavat blogien suureen suosioon? Kerromme tällä sivulla muutamista seikoista, jotka eittämättä ovat tehneet blogeista suosittuja.

Bloggaajiin on helppo samaistua ja ne voivat tarjota vertaistukea

Ensinnäkin bloggaajiin on helppo samaistua ja hänen elämäntilanteitaan on helppo myötäelää, jos elää itsekin samantapaisessa elämäntilanteessa. Ei ole varmaankaan yllätys, että esimerkiksi äitiysblogeja lukevat etupäässä itsekin äitiyslomalla tai muuten pienten lasten kanssa kotona olevat äidit. Vertaistuen saaminen on varmasti tässä tilanteessa yksi tärkeimmistä syistä lukea tällaisia blogeja. Yleensähän blogissa on varsinaisen blogitekstin lisäksi myös kommenttiosio, jossa aiheesta käytävää keskustelua on mahdollista jatkaa. Tämä tekee blogista oivallisen alustan aiheeseen liittyvälle keskustelulle.

Blogien lukemisesta ei pääsääntöisesti tarvitse maksaa mitään

Suuri osa blogeista tarjoaa luettavaa täysin ilmaiseksi. Tämä tekee niistä matalankynnyksen luettavaa. Jos lukijan taloudellinen tilanne on tiukka, saattavat lehtitilaukset tai aikakauslehtien irtonumerot jäädä ostamatta, mutta blogit jäädä lukulistalle. Maksuttomuus onkin eräs suuri blogien kilpailuvaltti vertailtaessa blogeja aikakauslehtiin.

Usein henkilö, joka kirjoittaa omaa blogia, lukee myös toisten blogeja. Toisaalta voi käydä niinkin, että toisten blogien lukeminen innostaa aloittamaan oman blogin. Blogin perustaminen on helppoa, minkä ansiosta blogien lukeminen ja kirjoittaminen on suosittua.