Matkablogit keräävät yleensä sankoin joukoin lukijoita – ainakin, jos blogi on laadukas ja mielenkiintoinen. Toisaalta tässäkin genressä kilpailu on kovaa ja joukosta erottuminen on vaikeaa. Millaiset matkablogit sitten erottuvat joukosta positiivisella tavalla? Keräsimme tälle sivulle joitakin vinkkejä.

Matkablogissa kuvat ovat erityisen tärkeitä

Aivan kuten lifestyle-blogissa, niin myös matkablogissa kuvien merkitys korostuu. Matkakohteita on usein vaikea kuvata kattavasti sanallisesti, vaikka olisi kuinka hyvä kirjoittaja tahansa. Kuva kertookin usein jo yhdellä silmäyksellä enemmän kuin 1000 sanaa, edellyttäen tietenkin, että kuva on mielenkiintoinen ja laadukas.

Matkablogiportaaliin kuuluminen voi auttaa nostamaan oman blogin esiin

Jos haluat saada matkablogillesi lisää näkyvyyttä, saattaa matkablogiportaaliin liittyminen auttaa. Esimerkiksi Rantapallo on suosittu matkablogiportaali ja kotimainen matkailumedia. Rantapallon sivuilta löytyy runsaasti infoa hyvinkin erilaisista matkakohteista ja matkustamisesta yleensäkin. Erilaiset ja erilaisista kohteista kertovat blogit tekevät mediasta erityisen kiinnostavan. Edustettuina on hyvinkin erilaisia maita Euroopan suosikkikohteista aina Algeriaan asti. Kun liität blogisi suosittuun portaaliin, saa se aikaisempaa enemmän näkyvyyttä. Esimerkiksi edellä esitelty Rantapallo nostaa bloggaajiensa uusimmat postaukset esiin omalla sivullaan.

Hyvä matkablogi tarjoaa tietoa sekä bloggaajan omakohtaisia kokemuksia matkakohteesta

Hyvästä matkablogista lukijat löytävät tarvitsemaansa tietoa erilaisista matkakohteista. Tämäkään ei kuitenkaan vielä riitä, koska tietoa kohteista löytyy ihan matkaoppaistakin eikä tätä varten välttämättä tarvitse selata läpi matkablogien tarjoamia juttuja. Sen sijaan matkaoppaat eivät välttämättä välitä matkustajien aitoja ja omakohtaisia kokemuksia matkakohteista.

Tässä kohtaa matkablogit voivat auttaa lukijoitaan ja tarjota näitä omakohtaisia kokemuksia. Moni matkailija ammentaa tietonsa matkaoppaita mieluummin juurikin tällaisista toisten matkailijoiden omakohtaisista kokemuksista. Hyvä matkablogi voikin toimia myös alustana, jossa matkailijat vaihtavat keskenään hyviksi kokemiaan matkailuvinkkejä tai toisaalta varoittavat muita esimerkiksi kokemistaan huijausyrityksistä tietyissä matkakohteissa. Eräs suomalainen bloggaaja on esimerkiksi kunnostautunut varoittaessaan suomalaisia matkailijoita Rooman lentokentällä vaanivista huijaritaksikuskeista, jotka yrittävät veloittaa naiiveilta turisteilta ylihintaa matkasta lentokentältä majapaikkaan. Tällainen vinkki voi pelastaa matkailijan huijarin kynsistä.