Oletko aikeissa perustaa blogin? Onneksi olkoon! Se on loistava asia omien mielipiteiden ilmaisulle ja tietoisuuden jakamiselle. Oman blogin kirjoittamisessa omat mielipiteesi ja taitosi ovat pääosassa ja saat ilmaista ääntäsi haluamallasi tavalla. Ensimmäinen askel blogin perustamisessa on sopivan aiheen löytäminen. Etkö ole keksinyt sopivaa? Tämä lista voi ehkä tarjota sinulle inspiraatiota!

Muoti muuttuu jatkuvasti – ja juuri siksi se onkin aihe, josta riittää kirjoitettavaa aina uudelleen ja uudelleen! Kiinnostus muotia kohtaan ei lopu koskaan. Lukijat palaavat tällaiseen blogiin aina uudelleen ja uudelleen katsastaakseen uusimmat trendit. Muotiblogi on loistava valinta, jos olet itse kiinnostunut muodista ja valmis seuraamaan alati muuttuvia trendejä raportoidaksesi niistä lukijoillesi ensimmäisten joukossa. Muotiblogi voi myös tehdä yhtiestyötä alan tekijöiden, kuten eccon kanssa!

Jos olet auttamaton herkkusuu ja taitava kotileipuri joka taitaa niin pehmeät pullapitkot kuin suussasulavat juustokakutkin, voi tästä hyvinkin löytyä sinulle mieluinen aihe myös bloggaamiseen. Ihmiset haluavat nykyään tietää mitä syövät, joten itse leipominen on jälleen kasvava trendi sen sijaan että leivonnaiset ostettaisiin valmiina kaupasta. Reseptejä myös riittää loputtomiin – ja aina voi kehitellä lisää – joten kirjoittamisen aiheet eivät ainakaan lopu kesken! Laita siis suosikki piparireseptisi ja mummon kinkkupiirakan ohje jakoon, niin saat varmasti uskollisia lukijoita nopeasti! Muista näyttävät kuvat.

Itse tekeminen on nyt in. Se on nähtävissä myös suuresta kiinnostuksesta käsitöitä kohtaan. Muodikkain tyyppi tekee nyt kaiken itse, joten jos olet taitava sukkapuikon käyttäjä, voit saada siitä oikein mainion aiheen blogille. Jakaa parhaat vinkkisi onnistuneen käsityön tekemiseen ja ohjeet vaikkapa sukkien kutomiseen, niin lukijat löytävät tiensä blogiisi kuin itsestään. Laita myös kuvia tekovaiheista, niin helpotat tekijän tekoprosessia.

Elätkö jollakin tavalla tavallisesta ydinperheestä poikkeavaa elämää? Tai elätkö juurikin sitä sokerikuorrutettua elämää, josta moni haaveilee? Oli elämäntilanteesi mikä tahansa, kiinnostaa se varmasti jotakin lukijakuntaa. Jos olet siis valmis jakamaan tarinoita arjestasi, on se satavarma donkki joka uppoaa suoraan koriin. Ihmiset ovat kiinnostuneet aidoista elämäntarinoista ja tarinoista yhä kasvavassa määrin, joten oman tarinansa ja elämänsä jakaminen tavoittaa varmasti monia asiasta kiinnostuneita lukijoita.

Jos olet seikkailunhaluinen maailmanmatkaaja ja olet valmis jakamaan kuvia ja tarinoita matkoistasi myös muillekin, on matkailublogi sinulle valinta kuin naulan kantaan. Tällaisten blogien lukeminen saa muissa varmasti aikaan vakavaa matkakuumetta ja kukaties ehkäpä pieniä kateellisuuden tuntemuksiakin. Tällainen blogi kuitenkin tarjoaa muille inspiraatiota matkusteluun ja kotimaassa paremmin viihtyville kotikissoillekin tavan myötäelää seikkailuja sinun matkojesi kautta.

Yhä useampi blogi kertoo lukemisesta ja sisältää muun muassa kirja-arvosteluja. Tällaiset blogit kiinnostavat aina, arvostelit sitten vuosisatoja pinnalla pysyneitä klassikkoteoksia tai uusimpia julkaisuja. Lukeminen on ollut ihmisten suosikkiharrastus jo satojen vuosien ajan ja se tarjoaa mahdollisuuden kokea mielessään asioita, joita ei ole koskaan ennen kokenut. Se myös ruokkii mielikuvitusta suuresti. Ei siis ihme, että lukemisaiheisista blogeista haetaan inspiraatiota omaankin lukemisharrastukseen.