bloggaaminen vaatii aikaa ja vaivannäköä

Bloggaaminen on noussut suureen suosioon muutamien tunnettujen bloggaajien ansiosta. Monet nuoret haaveilevatkin nykyään tienaavansa elantonsa kirjoittamalla blogia. Se ei kuitenkaan ole niin helppoa, sillä bloggaaminen vaatii paljon aikaa ja työtä. Kun alkaa miettiä blogin perustamista, tulisi ensin päättää blogin aihepiiri. Aiheita voivat olla vaikkapa lifestyle, muoti, ruoka tai matkailu. Suurin osa blogeista on niin sanottuja lifestyle-blogeja. Niissä kirjoittaja keskittyy omaan elämäänsä kokonaisuudessaan. Tavallisesta elämästä yritetään löytää niitä aiheita, joihin lukijat voisivat samaistua. On myös tärkeää, että blogissa kirjoitetaan rehellisesti, eikä rankkojakaan aiheita kaihdeta. Mitä suoremmin blogissa asioista kerrotaan, sitä useammat ihmiset kiinnostuvat lukemaan sitä säännöllisesti. Lukijat ovatkin blogin elinehto, sillä ilman lukijoita ei ole tuottavaa blogia.

Kipeät aiheet

Blogikirjoitusten suunnittelu kannattaa

Tänä päivänä netistä löytyy yhä enemmän blogeja, jotka ottavat kantaa kipeisiinkin asioihin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi poliittiset blogit, joissa kirjoitetaan yhden tietyn poliittisen puoleen näkökulmasta. Näiden blogien kirjoitukset kirvoittavat yleensä runsaasti keskustelua. Samaa tekevät vaikkapa seksuaalivähemmistöjen asioihin tai uskonnollisiin asioihin keskittyvät blogit. Maailmassa on niin paljon blogeja, joissa keskitytään vaatteiden tai kenkien esittelyyn, että on vain hyvää tasapainoa lukea myös suorasanaisia ja asiapitoisia blogeja. Kaikille blogeille on kuitenkin oma lukijakuntansa. Suomessa parhaiten tienaavat tunnetut lifestyle-bloggaajat, mutta myös fitnessblogia pitävät saavat paljon lukijoita blogeilleen. Tärkeintä blogissa on pysyä uskollisena omalle tyylilleen ja pysyä siinä.

Kuvien ottaminen blogiin

On selvää, että blogi ei ole ainoastaan kirjoittamista, vaan monipuoliseen bloggaamiseen kuuluvat myös hyvät kuvat. Kuvien ottamiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä useimmiten lukijat haluavat lukea blogeja, joissa on korkealaatuisia kuvia. Monet suosituimmista bloggaajista käyttävät ammattivalokuvaajaa kuvien ottamiseen. Harrastajan ei kuitenkaan kannata heti alussa mennä näin pitkälle. Riittää, kunhan ottaa itse esimerkiksi kännykkäkameralla hyvälaatuisia ja tarkkoja kuvia. Kuvien tulisi myös sopia blogitekstin aiheeseen tai ainakin edes sivuta sitä hieman. On toki blogeja, joissa kuvia ei ole käytetty ollenkaan. Silloin linja kannattaa pitää sellaisena.