Erilaiset rahaa ja taloutta käsittelevät blogit ovat tulleet erittäin suosituiksi vuosien saatossa. Monet kokevat saavansa vertaistukea ja apua blogeista, joissa käsitellään raha-asioita avoimesti. Yhteiskunnassamme on nimittäin edelleen sellainen ilmapiiri, että rahasta ei saisi puhua kovinkaan suoraan tai varsinkaan tuntemattomien kanssa. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla näin, sillä rahasta puhumisen tulee olla avointa. Me kaikki kamppailemme ainakin jossain vaiheessa elämässämme rahaongelmien kanssa. On hyvä, jos blogeista voi löytää vertaistukea tähän ongelmaan.

Talousblogit ovatkin nousseet Suomen luetuimpien blogien joukkoon. Jotkut Suomen suosituimmista bloggaajista käsittelevät raha-asioita erittäin avoimesta ja jopa paljastavat omat tulonsa sekä menonsa. Näin tavallinen kansalainen voi saada käsityksen siitä, kuinka paljon bloggaajat tienaavat ja mihin he rahojaan kuluttavat. Tällaiset raha-aiheiset postaukset ovat aina myös luetuimpien postausten joukossa.

Hyödynnä blogien tietoa ennen lainan ottamista

Monissa blogeissa hyödynnetään myös tarjolla olevia palveluita ja kirjoitetaan postaus niiden toimivuudesta. Tämä postaus voidaan tehdä yhteistyössä jonkun yrityksen kanssa tai ilman yhteistyötä. Kaikista suosituimmilla bloggaajilla onkin useita yhteistöitä, joiden avulla he tienaavat bloginsa postauksista. Tällaiseen tilanteeseen pääseminen vaatii kuitenkin sen, että blogilla on runsaasti lukijoita, jotka ovat samalla myös aktiivisia. Yhteistöistä on kuitenkin runsaasti hyötyä lukijalle. Niiden avulla lukijat voivat saada tietoa siitä, mikä yritys tai palvelu on oikeasti kokeilemisen arvoinen. Blogipostaukset nimittäin ovat totuudenmukaisia ja niissä kerrotaan myös huonoista puolista. Mitä puolueettomampi kuva kustakin palvelusta tai yrityksestä muodostuu, sitä parempi se on myös bloggaajan kannalta. Blogin postauksille annetaan enemmän painoarvoa, kun bloggaaja kirjoittaa rehellisesti oman mielipiteensä.

Moni blogi on ottanut arvosteltavaksi kohteekseen Rahalaitoksen. Se ei olekaan ihme, sillä Rahalaitos on Suomen suosituin ja tunnetuin lainojen vertailupalvelu. Sen avulla moni voi löytää edullisen uuden lainan tai vaihtoehtoisesti kilpailuttaa jo olemassa olevan lainansa. Yhdellä lainahakemuksella tavoittaa kerralla jopa yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta, mikä on valtava määrä. Rahalaitos lähettää hakemuksen kaikille näille pankeille, jotka antavat oman tarjouksensa. Tarjouksen saa vieläpä mahdollisimman pian eli usein välittömästi luottotietojen tarkastamisen jälkeen. Lukijoiden on helpompi lähteä kokeilemaan palvelua itse, kun bloggaaja on ensin tutustunut palveluun ja sen jälkeen kirjoittanut kattavan postauksen siitä.

Blogien tietoa kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää raha-asioiden suhteen. Koska lainan ottaminen on suuri taloudellinen päätös, ei sitä tule tehdä noin vain. Asioista tulee ottaa selvää, jotta lainasta ei joudu maksamaan liian suuria summia. Onneksi tänä päivänä on runsaasti erilaisia raha- ja talousblogeja, joiden avulla tällainen onnistuu. Blogeja kirjoitetaan siis myös sen vuoksi, että lukijat saisivat tietoa ja ymmärrystä asioita kohtaan. Nämä molemmat onnistuvat loistavasti Suomen suosituimpien talous- ja rahablogien kohdalla. Ne kannattaa siis ottaa luettavaksi välittömästi, jotta niistä voi saada kaiken tiedon irti.