Moni haaveilee ammattibloggaajan urasta, mikä ei tavallaan olekaan kovin suuri ihme – vaikuttaahan monen suositun bloggaajan elämä heidän blogiensa perusteella lähes satumaisen ihanalta ja huolettomalta ja bloggaaminen oikealta unelma-ammatilta, jossa saa toteuttaa itseään ja samalla nauttia suositun blogin tuomista eduista. Tämä antaa kuitenkin bloggaamisesta hieman väärän kuvan – erityisesti jos tavoitteena on blogata ammattimaisesti.

Vain harva suomalainen bloggaa ammatikseen

Suomessa vain aniharva bloggaaja pystyy elättämään itsensä bloggaamalla. Aivan mahdotonta tämä ei ole, mutta ammattibloggaajaksi haluavan on yleensä käytävä läpi pitkä ja kivinen tie ennen kuin blogi alkaa tuottaa rahaa. Taskurahoja blogilla toki on mahdollista ansaita melko helpostikin, mutta elannon saaminen bloggaamalla onkin jo kokonaan toinen juttu.

Ammattibloggaajaksi ryhtyminen on Suomessa haastavaa, mutta ei kuitenkaan mahdotonta

Suomen kieli on niin marginaalinen kieli, että suomalaisen bloggaajan onkin vaikea nousta niin suosituksi, että blogista voisi tulla hänelle ammatti. Vaikka ammattibloggaajan asemaan pääseminen onkin Suomessa haastavaa, niin täysin mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Suomessakin on jo useampia bloggaajia, jotka ansaitsevat blogeillaan mukavan elannon. Mungolife ja Xenia’s day ovat hyviä esimerkkejä tällaisista blogeista. Molemmat blogit edustavat lifestyle-blogeja ja näyttävät kiehtovan lukijoita vuodesta toiseen.