Xenia’s day on erittäin suosittu suomalainen lifestyle-blogi, jonka tuntevat lähes kaikki vähänkään blogeja seuranneet henkilöt. Blogia kirjoittava Xenia on myös eräs parhaiten ansaitseva suomalainen bloggaaja, mikä jaksaa herättää hämmästystä sellaisissa lukijoissa, jotka eivät ole niin kovin vakuuttuneita Xenian blogin laadukkuudesta. Blogi on muutamista soraäänistä huolimatta kuitenkin jo niin suosittu, että voidaan puhua suoranaisesta ilmiöstä. Mikä sitten tekee juuri tästä blogista niin kovin suositun? Listasimme muutamia syitä tälle sivulle.

Xenian oman elämän kehitys näkyy blogissa huimalla tavalla

Xenia aloitti bloginsa pitämisen ollessaan nuori lakiopiskelija. Tuolloin muotivaatteet, merkkilaukut ja ulkonäköön liittyvät asiat olivat blogin pääasiallista antia. Pinnallisuudestaan huolimatta blogi saavutti suosiota ja on kantanut näihin päiviin saakka. Ehkäpä hienointa ja mielenkiintoisinta antia blogin lukijoille on ollut seurata nuoren Xenian kehittymistä tunnolliseksi kotiäidiksi ja asettumista perheineen asumaan Porvooseen. Väliin on mahtunut monenlaisia juonenkäänteitä katkerasta avoerosta aina pikaiseen avioliittoon ja lasten saamiseen asti. Kun nykyistä blogia vertaa blogin alkutaipaleeseen, on sitä vaikea uskoa samaksi. Bloggaajan hiustenvärin lisäksi myös hänen arvomaailmansa on tuntunut muuttuneen melkoisesti.

Xeniaan on helppo samaistua ja häntä on helppo ihailla

Eräs syy blogin suosion taustalla on varmasti se, että huolimatta siitä, että Xenian elämäntyyli on yltäkylläinen, on Xeniaan tästä huolimatta melko helppo samaistua. Hän näyttää naapurintytöltä, mikä tekee blogista kenties entistäkin mielenkiintoisemman luodessaan kuvan siitä, että periaatteessa kenellä tahansa meistä on mahdollisuus saavuttaa unelmamme, kunhan vain olemme valmiita ponnistelemaan niiden saavuttamiseksi.

Xeniaa on myös helppo ihailla. Hän vaikuttaa aikaansaavalta sekä päämäärätietoiselta. Tuntuu uskomattomalta, että niin kovin nuori henkilö on hankkinut jo useamman omistusasunnon ja asuu parhaillaan talossa, joka vaikuttaa Suomen olosuhteissa suoranaiselta lukaalilta. Samanaikaisesti hän vaikuttaa olevan huolehtiva äiti, joka pystyy pitämään monta palloa ilmassa yhtaikaa.

Blogin kuvat ovat kauniita ja hyvälaatuisia

Tässä blogissa kuvat ovat tärkeässä asemassa ja ne ovatkin sekä kauniita että hyvälaatuisia. Kauniit asukokonaisuudet, kattaukset ja sisustuskuvat ovat blogin arkea. Xenia näkee selkeästi runsaasti vaivaa saadakseen blogiinsa kauniita kuvia. Perheen koira Max tuo kuviin uudenlaista mielenkiintoista sisältöä. Xenia’s dayn lisäksi Xenia kirjoittaa myös erillistä vauvablogia.

Missä asioissa Xenia voisi vielä parantaa blogiaan?

Moni on kritisoinut Xenian blogia siitä, että yhteistyökuvioita on blogissa liian paljon. Kollaasityyppisiä yhteistöitä onkin huomattavan usein, mikä ei miellytä kaikkia lukijoita. Kieltämättä monessa postauksessa onkin rahastuksen maku. Myös blogin sisältö voisi olla nykyistä monipuolisempaa. Toisinaan tuntuu, että postausten aiheet kiertävät kehää ja samoja aiheita pyöritellään kerta toisensa jälkeen hieman eri näkökulmista käsin.