Oman blogin aloittaminen kiinnostaa monia. Moni myös aloittaa nimenomaan lifestyle-blogin, joka voi sisältää kaikenlaista kyseisen kirjoittajan elämään liittyvää; matkustelua, muotia ja sisustusta monen muun asian lisäksi. Mikä sitten tekee lifestyle-blogista suositun ja auttaa sitä erottumaan valtavasta blogimassasta? Olemme keränneet muutamia vinkkejä tälle sivulle.

Lifestyle-blogeissa kiinnostaa ihminen blogin takana

Suosittua lifestyle-blogia ei oikein voi kirjoittaa kasvottomana, koska lifestyle-blogeissa kiinnostaa nimenomaan ihminen blogin takana. Hänen elämässään tulee olla jotakin mielenkiintoista, mikä saa ihmiset palaamaan yhä uudelleen blogin pariin ja valitsemaan kyseisen blogin monen muun kiinnostavan blogin joukosta. Esimerkiksi mielenkiintoinen harrastus, runsas matkustelu, omintakeinen pukeutumistyyli tai pettämätön sisustussilmä voivat olla tällaisia bloggaajaan liittyviä asioita, jotka tekevät blogista mielenkiintoisen suuren yleisön silmissä. Myös omintakeinen kirjoitustyyli on tärkeä keino erottua joukosta.

Esimerkiksi Mungolifen Annan kirjoitustyyliä parjataan usein sekavaksi ja yliampuvaksi, mutta jotakin koukuttavaa hänen tyylissään täytyy olla, onhan Anna Suomen suosituimpia ja parhaiten ansaitsevia bloggaajia. Anna onkin todennut oikoluvun tappavan luovuuden ja hänen tekstejään lukiessaan tuleekin usein mieleen, että tässä asiassa Anna taitaa elää niin kuin opettaa. Tekstirakenteet eivät välttämättä ole kovin toimivia ja punaisesta langasta on toisinaan vaikea saada kiinni Annan tekstejä lukiessaan, mutta toisaalta tällainen rönsyilevä ja poukkoileva tyyli ainakin eroaa joukosta ja näemmä myös viehättää monia.

Kauniit kuvat ovat lifestyle-blogin suosion edellytys

Lifestyle-blogeissa kuvien merkitys korostuu. Toki myös tekstillä on valtava merkitys, mutta myöskään kuvien merkitystä ei suinkaan pidä aliarvioida. Kaunis kuva puhuttelee katsojaansa. Monesti lifestyle-blogeja lukevat pienten lasten äidit, jotka saattava olla lastenhoitorumban keskellä niin väsyneitä, että pitkiin teksteihin keskittyminen saattaa tuntua haastavalta. Kuitenkin kauniit kuvat tuovat myös väsyneen kotiäidin elämään jotakin kaunista. Juuri tämä on varmasti yksi syy lifestyle-blogien suosion taustalla. Jos aiot aloittaa lifestyle-blogin, etkä ole kovin hyvä ottamaan kuvia, kannattaa osallistua valokuvauskurssille.

Verkostoituminen on monen lifestyle-blogin menestymisen edellytys

Myös blogimaailmassa esiintyy runsaasti verkostoitumista sekä kuppikuntia. Näiden verkostojen ja kuppikuntien ulkopuolelle jättäytyminen voi vaikeuttaa blogimaailmassa pinnalle nousua. Monet blogiportaalit järjestävät bloggaajille erilaisia tilaisuuksia, kuten yhteisiä juhlia. Myös erilaista koulutusta ja kilpailuja on tarjolla ja näihin osallistuminen voi tuoda bloggaajalle sekä uusia taitoja että arvokkaita kontakteja. Toisinaan blogin esille nousemiseen riittää jo sekin, että suosittu bloggaaja mainitsee kyseisen blogin omassa blogissaan. Toisen bloggaajan suosituksella voi siis olla yllättävän suuri merkitys. Vaikka bloggaaminen voi ensi alkuun tuntua yksinäiseltä puurtamiselta, ei sen välttämättä tarvitse olla sellaista.

Muutamia suosittuja suomalaisia lifestyle-blogeja

Suomesta löytyy pilvin pimein suosittuja lifestyle-blogeja, joten on vaikea valita niistä vain muutamaa esiteltäviksi tällä sivulla. Valitsimme kuitenkin ensimmäiseksi maininnan arvoiseksi lifestyle-blogiksi jo aikaisemminkin sivutun Mungolifen, jota on kirjoitettu usean vuoden ajan ja joka on elänyt ja muuttunut bloggaajansa elämäntilanteiden mukaan. Blogissa on eletty niin Annan ilojen kuin surujenkin mukana ulkomailla asumisesta ja opiskelusta aina avioliittoon ja lapsen saamiseen asti. Tällä hetkellä Anna asuu pienen perheensä kanssa Lempäälässä. Hyvin samantapainen blogi on toinen suosittu lifestyle-blogi, Xenia’s day, joka on Annan blogin tapaan kerännyt runsaasti lukijoita vuodesta toiseen.